Ščitnica

Ščitnica2020-01-17T09:05:57+00:00

Simptomi

ŠČITNICA 

Hipotiroza in hipertiroza ščitnice je pogostejša pri ženskah. Je vaša ščitnica preveč ali premalo aktivna, povečana? So prisotne hormonske motnje in težave obščitnice? Medicinsko zdravljenje ščitnice je običajno z medikamenti za uravnavanje tiroksina, hormona ščitnice. Rak ščitnice je k sreči redek. Pogosti vzrok bolezni ščitnice je stres in geopatski vpliv ponoči med spanjem. Simptomi in znaki so številni, od “cmoka v grlu”, motnje srčnega ritma, nepojasnjene bolečine v mišicah..

KAKO NARAVNO URAVNOVESITI ŠČITNICO?

Naravno pa ščitnico lahko izboljšamo, uravnovesimo z bioenergijo. Bioenergija običajno hitro učinkuje na ščitnico.

Poglejte si več, kakšni so lahko vzroki za obolenj, ter predvsem, kako si lahko naravno pomagate še sami.

težave s ščitnicoHipertiroza je prekomerno delovanje ščitnice, medtem ko je hipotiroza zmanjšano delovanje ščitnice. Motnje v delovanju povzročajo različne tudi avtoimune bolezni in težave na počutje.

DEJAVNIKI BOLEZNI

Vzroki za povečana ščitnica in golša, vnetje – sindrom Hashimoto, rak ščitnice, tumor ali ciste na ščitnici, bazedovka, gravesova bolezen so pogosto prisotni tudi zaradi geopatskih obremenitev na telo med spanjem ponoči.

Simptomi in znaki obolenja ščitnice

Kronična utrujenost, da ste stalno brez energije, izbuljene oči, katere se lahko prekomerno solzijo. Sledijo težave s hrapavo kožo, vas rado zebe ali pa vam je stalno vroče – nihanje telesne temperature. Prisotni so tudi problemi z prekomernim potenjem, izpadanje las, slabo spanje in motnje spanja..

ŠČITNICA VPLIVA NA SRCE IN METABOLIZEM

Povzroča težko dihanje, ter da srce deluje prekomerno. Če deluje ščitnica preveč kot premalo dolgotrajno, je preobremenjena, kar vodi lahko do okvare ščitnice.  Vpliva tudi na prekomerno odvajanje blata. Celostno alternativno zdravljenje je odpravljanje geopatskih vzrokov, kateri povzročajo stalne težave z ščitnico v kombinaciji z bioenergijo.

 

HORMONSKE MOTNJE CELEGA TELESA

Težave z ščitnico in s tem hormonske motnje so prisotne tako pri ženskah kot tudi moških in otrocih. Bolezen sicer prevladuje večinoma na ženski strani. Problemi povzročajo tudi na zanositev oziroma na neplodnost ženske, motnje srčnega ritma – aritmija in delovanje srca, pridobivanje na teži kot hujšanje…

 

KAKO VEMO, ALI ŠČITNICA  NE DELUJE PRAVILNO?

V kolikor so prisotni navedeni simptomi kot tudi znaki ščitnice,  pa ne veste, ali jih povzroča ščitnica ali srce, svetujemo naš preventivni-  tudi zgodnji alternativni pregled ščitnice in srca in endokrini del z sistemom Aura GDV.

 

hashimotoKAJ LAHKO STORIMO ZA NARAVNO IZBOLJŠANJE DELOVANJA ŠČITNIČNIH HORMONOV, ODPRAVLJANJE PROBLEMOV?

Dolgoročno – detekcija in odprava vzroka kot je Geostres (pogosti vzroki za bolezni ščitnice slabijo delovanje imunskega sistema in s tem povzročajo avtoimuna, kronična ter tudi rakava obolenja).

Alternativno uravnavanje motnje hormonov z bioenergijo

Učinkovita naravna terapija za odpravljanje različne težave ščitnice. Tudi za hipotiroza in hipertiroza, avtoimuno vnetje, ciste na ščitnici..). Bioenergijsko zdravljenje se priporoča tudi v primeru odstranitve ščitnice, ker se hormonske težave pogosto pojavljajo. Umetni hormoni niso enaki kot naravni.

HORMONI ŠČITNICE

Žleza ščitnica in ostali organi, kateri proizvajajo hormone, so hormonske žleze. Za hormone je značilno, da že neznatna količina učinkuje na (pravilno) delovanje vseh organov in s tem na počutje in energijo človeka. Boleznim sta podvržena oba spola – moški kot ženska; Ščitnica izloča hormon tiroksin.

Latinsko ime:GLANDULA  THYROIDEA in PARATHYROIDEA

simptomi in znaki ščitniceHormon ščitnice se imenujeta tiroksin in trijodtironin. Povezana je z peto čakro. Ima tudi velik vpliv na sam menstrualni ciklus pri ženskah.

Vpliv ima na rodila in zanositev, uravnava metabolizem, zelo občutljiva je na stres. Znaki pri ščitnici se kažejo tudi v slabi prebavi, težave z metabolizmom, izpadanje las, težave z kožo (hrapava koža) in izbuljenimi očmi.

Občutek “cmoka” v grlu so lahko prvi simptomi obolenja ščitnice. Tudi, kot bi imeli okoli vratu vrv, v smislu da vas nekaj stiska.

 

 

hipotirozaKAJ JE GEOSTRES IN KAKŠNI SO TOREJ  SKRITI VZROKI  ZA TEŽAVE  Z  ŠČITNICO?

Geostres (sevanja napr. podzemnih voda) na predelu ščitnice povzročajo številne težave in motnje tudi v njenem delovanju prav med spanjem in kot tak predstavlja pogost vzrok tudi za avtoimune bolezni kot je Hashimoto sindrom;

Spanje na nevtralnem mestu pomeni naravno uravnavanje ščitnice.

( Slika: sevanje vodnega toka in hartmana v vratnem predelu med spanjem, kar povzroča tudi bolezni, v hujših primerih okvara in tudi rak ščitnice, tumor ). Preveč ali premalo delujoča ščitnica povzroča lahko hujše bolezni.

Povečane bezgavke “brez razloga” v vratu so lahko opozorilo, znaki za rak ščitnice.

 

IZLOČA VAŠA ŠČITNICA PREMALO ALI PREVEČ HORMONOV? alternativno zdravljenje

Bolezni ščitnice in znaki z spremljajočimi simptomi in hormonske težave:

•HIPOTIROZA – PREMALO DELUJOČA ŠČITNICA

(zmanjšano delovanje ščitnice in s tem izločanje hormona tiroksina)

Znaki in simptomi

•pridobivanje na teži, upočasnjen srčni ritem, zaspanost, neplodnost pri ženski, menstrualne težave

•HIPERTIROZA – PREVEČ DELUJOČA ŠČITNICA

(povečano delovanje ščitnice – preveliko izločanje hormona tiroksina)

Znaki: • človek hujša, občutljiv je na vročino, izbuljene oči, pospešen utrip, mišična šibkost.

Simptomi: utrujenost, občutljivost na mraz, manj se potijo, pri otrocih manjša umska sposobnost-kretenizem, pridobivanje teže, debelost. Golša običajno raste navzven, lahko pa tudi v notranjost (povzroča lahko kašelj zaradi tega – tudi bolj nevarna oblika bolezni, težko dihanje), problemi so tako pri moških kot tudi pri ženskah.

 

KAKO URAVNATI HORMONE IN ŠČITNICO NA NARAVEN NAČIN?

• STE POMISLILI, DA LAHKO GEOPATOGENO SEVANJE V PREDELU ŠČITNICE POVZROČA MOTNJE, NERAVNOVESJE (pretirano ali premajhno delovanje ščitnice) IN S TEM BOLEZNI ŠČITNICE IN TAKO ONEMOGOČA UČINKOVITO ZDRAVLJENJE NE GLEDE NA METODE ZDRAVLJENJA?

Obščitnici

HIPER IN HIPO – PARATIROIDIZEM IN OSTEOPOROZA KOSTI/ KALCINACIJE

Obščitnice uravnavajo nivo kalcija v telesu.

HIPER-PARATIROIDIZEMZNAKI (poveča se nivo kalcija v krvi, nabiranje kalcija v kosteh)

Simptomi  preveč delujoče obščitnice : pomanjkanje teka, slabost, bruhanje, hujšanje, žeja, hipertenzija, sečni kamni, prelomi in bolečine v kosteh. Povzroča kalcinacije na sklepih (v rami, hrbtenici in bolečine) in telesnih organih.

HIPO-PARATIROIDIZEM (zniža se kalcij v krvi,  s tem je pogosto povzročena osteoporoza

Simptomi  in znaki premalo delujoče obščitnice: duševne motnje, mišični krči, povečana vzdraženost mišic, krči krožne očesne mišice, hrapava koža, izpadanje las, mravljinčenje udov, osteoporoza – zaradi pomanjkanja kalcija v kosteh..

Moteno delovanje ščitnice lahko privede do okvare tkiv, posebej na srce in žilni sistem, težave z kostmi in mišicami ter centralni živčni sistem. Težje oblike nepravilnega delovanja ščitnice so lahko tudi smrtno nevarne. Zato je priporočljivo takojšnje ukrepanje oz. zdravljenje  ščitnice. Žal pa so bolezni prisotne tudi pri otrocih..

 

PRIPOROČAMO OGLED ZANIMIVE TV ODDAJE O POGOSTIH VZROKIH ZA NASTANEK RAZLIČNIH BOLEZNI, TUDI ŠČITNICE:

 

 

Žleze

naravno zdravljenje ščitniceHormonske žleze  oddajajo hormone v kri, le ta pa jih prenaša organom.

Hormon vsake teh žlez ima določen vpliv na dogajanja organov. Nekateri hormoni pospešujejo delovanje ali zavirajo delovanje organov. Nepravilno delovanje žlez lahko povzroči večje težave (hormonske motnje) in pa tudi bolezni hormonskih žlez.

 

ENDOKRINE ŽLEZE

Žleze z notranjim izločanjem predstavljajo tretji obrambni zid pred boleznimi. (kadar naprimer jetra ne opravljajo svoje naloge filtra, pridejo v krvni obtok strupene strani. To vzpodbudi endokrine žleze, da postanejo aktivne in pomagajo telesu nevtralizirati ali izločiti strupene stvari zaradi slabe prebave denimo sladkorjev, beljakovin, mok; Tudi na način potenja.

SIMPTOMI, HORMONSKE TEŽAVE in BOLEZNI ŠČITNICE, HORMONSKE BOLEZNI

Neravnovesje ali pretirano delovanje ščitnice (hipertiroza) imenujemo bolezen bazedovka, v teh primerih se pogosto izbulijo oči, naglo hujšanje, premalo delujoča (hipotiroza) prav tako povzroča resne hormonske motnje ščitnice, povzroča pridobivanje na teži, povečano tkivo (povečana ščitnica) pa se imenuje golša, nadaljne bolezni ščitnice so lahko tudi rak ščitnice. Ščitnica in njeno neravnovesno delovanje lahko vpliva tudi na utrip srca, pretirano znojenje;
Preveliko izločanje ščitnice lahko povzroča tudi tahikardijo – prehitro bitje srca, prevelika nihanja izločanja hormonov ščitnice pa lahko povzročijo (srčni utrip se ustavi ali postane nenadoma zelo hiter).

Zdravljenje

SO KLJUB NEGATIVNI PREISKAVI ŠČITNICE ŠE VEDNO PRISOTNI NJENI ZNAKI?

PRIPOROČAMO NARAVNO ZDRAVLJENJE – URAVNAVANJE DELOVANJA ŠČITNICE:

hipertiroza zdravljenje• Meritev sevanj spalnice, pisarne

(pogosti vzroki obolenja so geopatogena sevanja  v vratnem predelu in tako povzročajo tudi bolezni ščitnice. Kažejo se kot so hiper – hipotiroza, rak na ščitnici  težave obščitnic, avtoimune bolezni, občutek, kot bi imeli ” cmok” v grlu..)

Diagnostični energetski pregled Aure GDV (vključuje energetski alternativni pregled  ščitnice, eventuelne težave, disfunkcije in motnje..)

Bioenergija / bioterapija, alternativna -naravna pomoč deluje tudi na daljavo! (za hipotiroza in hipertiroza, hipo- hiper- paratiroidizem.

Priporočamo kot naravno alternativno uravnavanje delovanja ščitnice in odpravljanje motnje delovanja.  Tudi ko ste brez energije, imate ciste, rak na ščitnici, tumor, gravesova bolezen, povečana ščitnica, golša..), priporoča se tudi pri otrocih..

GEOPATSKI VZROKI ZA BOLEZNI ŠČITNICE IN REŠITVE:

Z uporabo BIOSTIMULATORJA se mi je aritmija čisto umirila, izboljšalo se je tudi spanje..lp, Anka Grahek, Trbovlje

V preglednici živil z škodljivimi E-ji lahko pregledate živila, katera lahko povzročajo težave, motnje in bolezni ščitnice, hipotiroza, hipertiroza, bazedovka, rak ščitnice, osteoporoza, hormonske motnje)

PRIPOROČAMO ZANIMIV OGLED TV PRISPEVKA ZA ALTERNATIVNI PREGLED ŠČITNICE

KAKO VEMO, ALI SE NAM PRIBLIŽUJEJO TEŽAVE Z ŠČITNICO:

“ALTERA, VAŠA PRVA ALTERNATIVNA IZBIRA, KJER SEVANJE IZVIRA – ODPRAVITE VZROK, NE POSLEDICE!”

Zadnje objave

Dober spanec

Spanje je največja človekova potreba, nas obnavlja in daje energijo. Kvaliteten in dober spanec krepi zdravje. Ima izjemen vpliv na imunski sistem. Zbujanja ponoči so znaki, da spite na geopatogenih mestih.

Zdravljenje raka in levkemije

Rudolf Breuss je v svoji knjigi Zdravljenje raka in levkemije opozoril na nevarnost sevanj. Ta sevanja pogosto povzročijo težje bolezni kot je rak. Prav zato je potreben Radiestezist, da izvede meritev sevanja. Kajti le spanje na zdravem mestu lahko povrne zdravje. S tem omogočite telesu najboljše pogoje za zdravljenje nasploh.

Altera

Spremenite življenje na bolje

Že danes!

Pokličite nas

Pošljite nam sporočilo

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0